Waar je ook voor kiest het wordt beslist je droomvakantie.

 

 

  hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort
Kom thuis in onze vakantiewoning..
Fietsers welkom, verblijf met karakter, kindvriendelijk verblijf, unieke ligging op het platteland.
kinderen welkom karaktervolle woning Fietsers welkom rustige ligging

 

Hageland magazine voorjaar: watertroeven, kinderen baas op Balenberg, stilte in de kloostertuin, de poorten van de Demer....

Kinderen baas op de Balenberg Sven Nys cycling center.

Demervallei: zin om op ontdekkingstocht te gaan? Te voet, met de fiets of zelfs per kajak kom naar een van de Demerbakens voor een bijzondere ontmoeting met de Demervallei.

Dichtbij en verrassend mooi.
Wandelkaart 'Hagelandse Heuvels' met 300km wandelplezier is gratis ter beschikking. Logeren in de Hagelandse heuvels is zoveel meer dan alleen maar slapen. Wie graag wandelt, is in de vakantiewoning 'De Uitweg' helemaal op zijn plaats. De bewegwijzerde wandelroutes en de afwisselende natuur zijn een lust voor elke wandelaar.

Gobbelsrodewandeling, je vertrekt aan onze vakantiewoning en langs holle wegen en veldwegen doorkruis je vele akkers, onderweg kan je genieten van de mooie vergezichten. De Sint-Catharinakerk dateert uit de 11e-eeuw en zou de oudste kerktoren in de provincie zijn.
http://www.toerismevlaamsbrabant.be/wandelen/gobbelsrodewandeling/index.jsp

Speelbergkapel    

 

Vlooybergtoren

Vlooybergtoren in Tielt Winge

Internationale erkenning voor architecturaal huzarenstuk in het Hageland. Door de helling van de Vlooiberg staat men bovenaan op 20 meter boven de begane grond.

Vlooybergtoren uit serie 'Callboys' ontploft door de handeling van vandalen die gebruik maakten van strobalen en liters brandstof de herstelling zal maanden duren en is momenteel niet te betreden.

UitkijktorenWinge

Provinciaal domein van Kessel-Lo

verliefd op Vlaams-Brabant Vlaams-Brabant

Jana het mooiste prinsesje opening 6 april


Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Of wat de kasteelbewoners vroeger aten & dronken? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten!   De kasteelbewoners door de eeuwen heen gunnen je in het familieparcours een avontuurlijke blik achter de muren van de burcht. Zoals Ridder Pynnock, die de stoere Donjon liet bouwen in de 15de eeuw. Zijn schildknaap Tijl neemt je mee achter de schermen van het officiële riddergebeuren. Ooit hoopt hij het blinkende harnas te passen dat nu nog steeds in de ridderzaal staat.  Kom zeker met je kinderen eens deelnemen aan het fantastisch familieparcours. Wie droomt er niet van om als mooie prinses of stoere ridder tal van spannende avonturen te beleven? Dit alles op een boogscheut van onze vakantiewoning.

 

zwaard   vdp

 

Wijnroute: De zon in je glas.

Hagelandse wijn proeven in het bezoekerscentrum van WezemaalMolenbergher in Kortrijk-Dutsel Uilenberger

Voor wijnliefhebbers is het Hageland dé geknipte streek. De prachtige wijngaarden zijn zeker een bezoekje waard. Met het prachtige Kasteel van Horst in je rug fiets je de Hagelandse wijnstreek in. Rij op en af de wijnhellingen en geniet van het zuiders landschap. Je komt langs het bezoekerscentrum van de Hagelands wijn in Wezemaal en een aantal mooie wijngaarden. Kies één van de twee lussen  of combineer ze voor een hele dag fietsplezier. Dankzij de nieuwe fietsnetwerkkaart Vlaams-Brabant kan je eindeloos knooppunten combineren.
Of kies je voor een begeleide wandeling op de Wijngaardberg of wil je de Molenbergher leren kennen. De zuidelijke oriëntatie, de afscherming van de koude oost-en noordenwind en de ijzerhoudende zandsteen zorgen voor een ideale locatie voor wijnbouw. Laat je verrassen door de frisse smaak van Hagelandse wijnen. Begint het al te kriebelen? Neem dan een kijkje op: ..........

 

 

genieten plezier vriendjes

Oorlogsverleden herleeft in universiteitstoren.

De toren van de Leuvense Universiteitsbibliotheek is nu open voor iedereen. Geinteresseerden kunnen met de beiaardier de bibliotheektoren beklimmen en op zijn vingers kijken terwijl hij speelt. Op de website van de universiteit moet je je inschrijven omdat het aantal plaatsen beperkt is.

De keuken van jeroen Meus: gluur eens door het raam van 'in de Dry Coppen' in de Schrijnmakerstraat in Leuven. Hier kookt Jeroen zijn Dagelijkse Kost.

Leuven: de gezellige historische omgeving en de opeenvolging van 36 cafés met evenveel terrassen en evenveel verschillende karakters, maakt van de Oude Markt "de langste toog" de unieke terraslocatie bij uitstek. Oude Markt Leuven met de langste toog Wil je Leuven verkennen instaleer dan de app: "City Walk" Leuven of "Martelaarsteden"

Kunnen stenen zomaar iets vertellen?

De natuursteen geeft het Hageland zijn unieke karakter. Of het nu gaat over kwartsiet, gobertange, ijzerzandsteen, kom dit zelf ontdekken tijdens de natuursteenwandeling (8,5 of 13 km) de natuursteenfietstocht ( 15 km) of geocaching een originele fietstocht, een educatieve en actieve gezinsuitstap.

Wandelen met ezels.
Je kan met de ezels op stap in het prachtige natuurgebied van het Kloosterbroek en Dunbergbroek tussen Wezemaal en Holsbeek, of je kan op de rug van een ezel of met pakzadel een traject op de Wijngaardberg afleggen.

Maak je er graag een fietsweekendje van?

 

 

 

Samen met Nora, Gust en Lowie een zomer lang plezier met de zoektochten Emma, Jolien, Marie en Miel, ook zin in een kortbij vakantie? vriendje van Jommeke bij de familie Nijs  

De tuin van(H)Eden

poëzie in de tuin terras

 

In het sfeervol dorpje Kortrijk-Dutsel waar het in de tuin van de Uitweg genieten is van  natuur, rust en vooral…. de stilte.

 

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be