Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

Streekproducten

Bier, wijn, pralines, mosterd, honing, koekjes….. en zoveel meer streekproducten zijn de ambassadeurs van Vlaams-Brabant.

Streekproducten, bier kaas, wijn, aardbeien, peren, asperges

Ridder Muis gaat op avontuur.

Van 26 juni tot 31 augustus in het kasteel van Horst (Leuven)
Ridder Muis en de andere personages uit de populaire tv-serie sleuren je mee in hun middeleeuwse wereld. Ze dagen je uit om te kijken, aan te raken, te zoeken, ….. en vooral om te doen. Word eerst een echte Ridder, leer zwaardvechten, schiet met een echte kruisboog voor je samen met Ridder muis op avontuur kan gaan.

Schatten van vlieg

Kasteel van Horst, Horststraat 28 3220 Holsbeek. Van 27 juni tot en met 4 september. Telkens van donderdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur. Gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar

Noord Hageland paradijs voor de mountainbiker en wandelaar.

Sint-Pieters-Rode: wandeltocht voor iedereen op maat slechts 4 km rond het kasteel van Horst de thuishaven van De Rode Ridder.

De Wijnbank een zitbank van 6 meter lang en 2,5 meter hoog staat op het hoogst punt van Houwaart rust er even uit en geniet van een schitterend zicht op de omgeving.

Mountainbikeroute Pynnock, groene lus

Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Op 500 meter van onze vakantiewoning staat de 1000 jaar oude kerktoren opgetrokken in ruwe, niet gezaagde ijzerzandsteen kom er zeker langs tijdens de Gobbelsrodewandeling.

pastorij

Aarschot:
Sint- Rochusverlichting 15 augustus,  straatverlichting dooft en  duizenden kaarsjes zorgen voor een sfeervolle gloed in gans de stad.

De Plas van Rotselaar een enorme zandgroeve waar je nu kan zwemmen, surfen of zonnekloppen op het strand. Aansluitend een uitnodigend terras De Meander met lekker eet-en drankgelegenheid.

Baal: doe maar lekker stoer in het Sven Nys Cycling Center, afsluiten met een etentje in de pas geopende “De Kom” in Baal

Tielt-Winge: beklim eens de Vlooybergtoren voor een fenomenaal uitzicht over het Hageland..

Holsbeek: vertrek aan onze vakantiewoning,  prachtige vergezichten, holle wegen verleiden niet alleen elke wandelaar maar ook de kinderen.

Holsbeek: in de vroege ochtend al je lijn uitgooien voor een karper of forel aan de Blauwmolenvijvers, nadien genieten in de ijsjesbar.


Holsbeek: vertrek aan brouwerij De Vlier geniet van het  panoramisch zicht Kesselberg en terug naar de Brouwerij voor……….

Leuven verrast elke keer, herinneringen ophalen, kunst ontdekken, gezellig winkelen,  of fietsen langs vier Leuvense abdijen waaronder Abdij van Park met zeer oude grafstenen. Zet je aan de” langste toog van Leuven” de Oude Markt of wandel langs de Vaartkom. De oude industrie is geweken voor een hippe innovatieve wijk, snuif de geur op in de Kruidtuin, beleef de brouwerij in volle bedrijvigheid tijdens een rondleiding, bewonder de kunstcollectie van M Leuven.  

De Witte Molen in Aarschot

De molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond die in 1914 door de Duitse troepen in brand werd gestoken. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn voltooid kom zeker eens kijken op zaterdagnamiddag.


Witte molen

Image 2 of 2

Heverlee Abdij van Park

De abdijsite is openbaar domein en dus steeds toegankelijk. In de abdijgebouwen zelf zijn er rondleidingen voor individuele bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag om 14 uur en kom dan meer te weten over de authentieke glasramen, de Vredesbeiaard of de herconstructie van de Abdijbrouwerij. https://www.visitleuven.be/abdijvanparkLeuven
Ken jij yacon? Dit wortelgewas is verkrijgbaar in de abdijhoevewinkel De Wikke in de tiendenschuur.

Leuven Sint-Pieterskerk

12 kunstschatten in de Sint-Pieterskerk van Leuven komen tot leven met een Hololens 2. Da’s een 3d-bril die extra beelden en animaties in je gezichtsveld projecteert. Figuren komen tot leven en kunstwerken die verder weg hangen, kun je met de bril van dichtbij en tot in detail bekijken.

Onze tuin

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Kijk je liever in het boek “Mijn moestuin” van Wim Lybaert ( De Columbus ) of gebruik het voorleesboek “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een heerlijk dagje uit.

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …