Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot

Leuven: ontdek het prachtige begijnhof van Leuven, het vijftiende eeuwse stadhuis met zijn kunstig gebeeldhouwde figuren, de kruidtuin met neoclassicistische orangerie en de prachtige universiteitsbibliotheek.
Op de Oude Markt kan je De Kotmadam gezelschap houden.
Als extra troef Museum M met een extra portie cultuur voor jong en oud.

Diest: met een rijk verleden als Oranjestad en het door Unesco erkende begijnhof.

Begijntjes in Diest
Grafsteen in Diest

Tervuren: het Koninklijk Museum voor Midden- Afrika, sinds 2018 AfricaMuseum en in het verleden ook Congo-museum genoemd is volledig gerestaureerd.

Aarschot: als ik ooit eens vijf minuten tijd heb….. Je ontdekt tijdens de beeldenwandeling het beeldje van De Student  of klim naar de vredesbeiaard in de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Kom zeker hier de ‘Mystieke Wijnpers’ uit de 16de eeuw bewonderen dan zie je Petrus en Jezus zelf aan het werk in de wijnbouw. Geen wonder dat de Hagelandse wijn zo goddelijk smaakt.

Student van de beeldenwandeling in Aarschot

Averbode: bezoek de Norbertijnenabdij, geniet van een ijsje in de likdreef of een Flierefluiter.

Abdij in Averbode
Likdreef in Averbode

Zoutleeuw: met zijn gerenoveerde Sint-Leonarduskerk en beroemde gebeeldhouwde sacramentstoren.

Scherpenheuvel-Zichem: met de imposante basiliek van de bedevaartsoord en snoepkraampjes waar niet alleen De Witte koeietenen, pepernoten en noppen eet.

Zichem, Ernest Claes, bengelstreken, Fons Ewelmans, Robbe De hert

Plankendael: hier reis je de dierenwereld rond in 5 continenten.

Mechelen: voor liefhebbers van wetenschap, technologie.
Het ene moment fiets je in de lucht en het volgende sta je in een enorme zeepbel, doe je een dutje op een spijkerbed, vlieg je parapente in virtual reality of voer je proefjes uit in een lab. In Technopolis schuilt om elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur.

Tildonk: gluren achter kloostermuren of breng een bezoekje aan het belevingscentrum’14’18 Een virtueel stappenplan helpt mensen met nood aan structuur  voor te bereiden. Dat zorgt voor minder stress en meer plezier.