Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot
Het Hageland, samen iets beleven, wandelstreek,

Leuven

Ontdek het prachtige begijnhof van Leuven, het vijftiende eeuwse stadhuis met zijn kunstig gebeeldhouwde figuren, de kruidtuin met neoclassicistische orangerie en de prachtige universiteitsbibliotheek.
Op de Oude Markt kan je De Kotmadam gezelschap houden.
Als extra troef Museum M met een extra portie cultuur voor jong en oud.
Toerisme Vlaams-Brabant zet in op innovatieve beleving van kerkschatten. De twee belangrijkste werken in de volledig gerestaureerde Sint-Pieterskerk van Leuven van de Vlaamse Meester Dieric Bouts “Het Laatste Avondmaal” en “De Marteling van de Heilige Erasmus’ zijn nog steeds te zien, en hij schilderde de werken 560 jaar geleden.
Een bezoek aan het Leuvense M is een onvergetelijke ervaring. Tijdens het gloednieuwe gezinsparcours ‘Helden van M’ speur je naar allerlei helden.

Diest

Begijnhof van is Diest beschermt als werelderfgoed. Diest is een Oranjestad. Bijna drie eeuwen lang was de stad in handen van de graven Nassau; de latere prinsen van Oranje-Nassau.
In het Provinciaal domein Halve Maan kan je languit genieten op het strand of in een vaart van de superglijbaan. In Diest heb je een schitterend natuurgebied dat aansluit op de historische stadswallen. Kom en proef de Diestse cruydtcoeck.

Tervuren

Na vijf jaar renoveren is het Africa-Museum niet alleen een historische parel maar ook een gedurfd hedendaags architecturaal hoogstandje.
Er was voor architect Stéfan Beel geen andere plaats mogelijk voor de indrukwekkende prauw dan de ondergrondse gang tussen het onthaalpaviljoen en het museumgebouw. De prauw is 23 m lang en weegt 3,5 ton

Aarschot

beeldenwandeling, De Student, Sancta Maria, Kardinaalmercierstraat, lagere school, kleuteronderwijs, Middelbare school
Speeldernis,Lijn 530 Aarschot, halte Betekomsesteenweg, natuur en bos,Ingerichte speelzone

Als ik ooit eens vijf minuten tijd heb….. Je ontdekt tijdens de beeldenwandeling het beeldje van de student of klim naar de vredesbeiaard in de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Kom zeker hier de ‘Mystieke Wijnpers’ uit de 16de eeuw bewonderen dan zie je Petrus en Jezus zelf aan het werk in de wijnbouw. Geen wonder dat de Hagelandse wijn zo goddelijk smaakt.
Speeldernis in Meetshovenbos in Aarschot: houten verdedigingswal en kampen met houten tronen en reuzenkatapulten.

Averbode

abdij, paters, averbode Moment, oude ambachten, belevingscentrum, huisbrouwerij,kaas, brood,speculaas
Likdreef, ijsjes, bolletje ijs, horentjes

Bezoek de Norbertijnenabdij, geniet van een ijsje in de likdreef of een Flierefluiter.

Zoutleeuw

DE Grote markt met het gotische stadhuis en de rijkelijke lakenhalle is werkelijk uniek. De Sint Leonarduskerk in Zoutleeuw is een bijzondere kerk. De kerk bezit één van de best bewaarde kerkinterieurs van ons land. Bewonder zeker de gebeeldhouwde sacramentstoren (1552)

Scherpenheuvel-Zichem

Zichem, Ernest Claes, bengelstreken, Fons Exelmans, Robbe De hert

Met de imposante basiliek van het bedevaartsoord en snoepkraampjes waar niet alleen De Witte, “koeietenen”, pepernoten en noppen eet.
Beleef de wereld van Ernest Claes met “De Witte” het boek verscheen 100 jaar geleden en vertelt het verhaal over een blonde belhamel uit Zichem die heel wat streken uithaalt.

Plankendael

Het is een landschapsdierentuin in Muizen, een deelgemeente van Mechelen. In Zoo Plankendael genieten de bonobo’s van hun nieuwe verblijf in continent Afrika, in continent Azië trekken onze kleinste olifantjes aandacht. Klepperende ooievaars? Typisch Europees. Speelse goudkopleeuwaapjes? Dan bent u in Amerika. Australië pakt dan weer uit met koala’s. Hier kan je rustig rondwandelen en ondertussen een avontuurlijke wereldreis maken. Kom eens met je eigen ogen een kijkje nemen.

Mechelen

Technopolis is een plek waar je op een leuke manier van alles over wetenschap en technologie kan ontdekken. Je steekt er de handen uit de mouwen tijdens allerlei workshops, geef je ogen de kost tijdens fascinerende demo’s en shows en je gaat er aan de slag met talloze interactieve opstellingen. Het ene moment fiets je in de lucht en het volgende sta je in een enorme zeepbel, of doe je een dutje op een spijkerbed. In Technopolis schuilt om elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur het is de speeltuin voor kleine en iets grotere professoren.