Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

Streekproducten

Bier, wijn, pralines, mosterd, koekjes….. en zoveel meer streekproducten zijn de ambassadeurs van Vlaams-Brabant.

Streekproducten, bier kaas, wijn, aardbeien, peren, asperges

Zomerzoektochten in Aarschot

Invulboekje met ridders en jonkvrouwen. De afstand is kindvriendelijk door de prachtige beeldenstad.
Fan van de fiets? De fietszoektocht voert je langs adembenemende natuurlandschappen en meanderende Demer.

Muzikale wandelingen in augustus en september

In Holsbeek wandel je in de omgeving van het kasteel van Horst. Lennaert Maes en Andries Boone baseren zich op hun liedjes uit de cd Als de nacht. Ook deze zomer trekken ze rond in Zichem en Leuven. https://www.muzikalewandelingen.com

Noord Hageland paradijs voor de mountainbiker en wandelaar.

Mountainbikeroute Pynnock, groene lus

Erfgoedfietstocht door Holsbeek.

Op 500 meter van onze vakantiewoning staat de 1000 jaar oude kerktoren opgetrokken in ruwe, niet gezaagde ijzerzandsteen dit is de startplaats van je 40 km lange fietstocht.

pastorij

Sven Nys

Sven Nys academy organiseert fietskampen voor jongens en meisjes van 6 tot 14 jaar met de bedoeling zoveel mogelijk kinderen het plezier van off-road fietsen te laten beleven.

De Witte Molen in Aarschot

De molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond die in 1914 door de Duitse troepen in brand werd gestoken. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn grotendeels voltooid en als alles verloopt zoals voorzien zal vanaf de zomer van 2021 de molen in werking zijn en open voor bezoekers.


Witte molen

Image 1 of 2

Heverlee

Gestolen schilderij ‘Rebekka geeft Eliëzer te drinken’ hangt na 25 jaar opnieuw in Abdij van Park.
De abdijsite is openbaar domein en dus steeds toegankelijk. In de abdijgebouwen zelf zijn er rondleidingen voor individuele bezoekers op vrijdag, zaterdag en zondag om 14 uur en kom dan meer te weten over de authentieke glasramen, de Vredesbeiaard of de herconstructie van de Abdijbrouwerij. https://www.visitleuven.be/abdijvanpark

Leuven

12 kunstschatten in de Sint-Pieterskerk van Leuven komen tot leven met een Hololens 2. Da’s een 3d-bril die extra beelden en animaties in je gezichtsveld projecteert. Figuren komen tot leven en kunstwerken die verder weg hangen, kun je met de bril van dichtbij en tot in detail bekijken.

Onze tuin

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Kijk je liever in het boek “Mijn moestuin” van Wim Lybaert ( De Columbus ) of gebruik het voorleesboek “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een heerlijk dagje uit.

Activiteiten in de buurt

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …