Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

Nieuws

.

rust stilte natuur, gezinsvakantie
groot terras, dicht bij Provinciaal Domein Kessel-Lo
Flanders' finest fietsroutes

De Horstroute maakt deel uit van de Flanders’finest fietsroutes. Deze route brengt je langs Leuven, Kessel-Lo, Holsbeek waar onze vakantiewoning “De Uitweg” gelegen is. Fiets door verrassende landschappen van Sint-Pieters-Rode met Kasteel van Horst en Wezemaal en proef onze vele gastronomische troeven.

Wezemaal
Cafè De Rozenkrans Kessel-Lo
Fietsen door Hageland
Wijnroute

Kampvuurconcerten in Horst

24 mei- TP Le Green & Tom McRae solo
25 mei Emma Bale
Paul Michiels acoustic
7 juni – Meuris/Marzo/Meersschaert & Van Lierde – Noordkaap/Monza/Meuris
8 juni – Trixie Whitley

Horst in de steigers

Horst in de stijgers
Herita
Herita, Kasteel van Horst

Stel je voor dat je hoog boven de grond staat, op een torenhoge stelling als een moderne ontdekkingsreiziger. Met je werfhelm op en de audiogids als je kompas, duik je tot 8 september diep in het verhaal van Maria-Anna van den Tympel, als een archeoloog die verloren schatten opgraaft. Terwijl je daar staat, omringd door de geluiden van restauratiewerkzaamheden, worden de vergezichten voor je onthuld als een levend schilderij dat langzaam tot leven komt. En als je na deze avontuurlijke reis terugkeert naar “De Uitweg”, een oase op slechts 2 km van Horst, voelt het als thuiskomen na een verre ontdekkingsreis. Je wordt begroet door een zacht bed als een omhelzing na een lange dag en een groot terras dat uitnodigt tot rust en….Horstbier. Het beklimmen van die stellingen en het verkennen van dit historisch gebied een avontuur dat je niet wil missen.

Stuck werk
Maria Anna van den Tympel,
Kasteel van Horst Sint-Pieters-Rode
Horst uit met Vlieg
De Rode Ridder 
Kasteel van Horst 
Horstbier

Ben je tijdens de zomermaanden op zoek naar een leuke namiddagactiviteit in de schaduw van het kasteel? Ga op pad met het doe-boekje en de katapult van Expeditie Bos. Samen met kokkin Margriet speur je naar haar geheime recept. Een avontuurlijke tocht met leuke doe-opdrachten voor het hele gezin. De speurtocht is de ideale gelegenheid om kennis te maken met de zelfvoorzienigheid rondom het kasteeldomein. Welke kruiden zijn eetbaar?  Hoeveel soorten vlinders kan je spotten in het bos? Kan jij recht in de roos schieten? kasteelvanhorst.be

Kasteelfeesten: 15 aug _ 18 augustus 2024

Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Op 500 meter van ons vakantiehuis staat de 1000 jaar oude kerktoren opgetrokken in ruwe, niet gezaagde ijzerzandsteen kom er zeker langs tijdens de Gobbelsrodewandeling.

1000 jaar oude kerktoren
Ijzerzandsteen
Pastorij Kortrijk-Dutsel
pastorij
rust en natuur

Groepsvakantie

Lasershooting op 2 km van onze vakantiewoning

Ontdek verborgen schatten: Holsbeeks Broek

Duik in de prachtige Hagelandse vallei, van het betoverende Holsbeeks Broek met kronkelende paden waarlangs verrassende ontdekkingen staan te wachten. Een combinatie van inheemse heesters afwisselend met open ruimte en poelen. Ideale plaats voor de kamsalamander ook andere plant- en diersoorten, libellen, waterkevers, bunzing, sleedoornpage.


Wandelingen in de buurt van onze vakantiewoning

Chartreuzewandeling 6,9 km kom hier helemaal tot rust.
Dutselhoekwandeling 7 km acht bomputten een herinnering aan WO1
Lindenboswandeling 7,7 km een fraai wandelbos waar kinderen kunnen ravotten in de speelzones.
Beninksbergwandeling 4,3 km met een ver uitzicht over de Wingevallei.
Vlierbeekwandeling nabij Leuven 12 km

Levendig Leuven: kunst, geschiedenis en beleving

Laat je verrassen door Leuven. Herbeleef herinneringen, ontdek kunst, geniet van gezellig winkelen of verken vier Leuvense abdijen. Begeef je naar de “langste toog van Leuven” op de Oude Markt of wandel langs de Vaartkom. Ontdek de transformatie van oude industrie naar een hippe innovatieve wijk. Ervaar de geuren in de Kruidtuin, neem deel aan levendige brouwerijrondleidingen en bewonder de kunstcollectie van M Leuven.

Abdij van ‘t Park
Met eeuwenoude grafstenen, mooie glasramen en een 15de-eeuws triomfkruis met bijhorende velum.

De Witte molen in Aarschot

De molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn voltooid.


Witte molen

Image 1 of 2

Levende molens

Dompel je onder in het Hageland

Volg de 158 km lange lus van de Streek-Gr Hageland die je in 9 dag etappes door Vlaams-Brabant voert. Begin- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verwacht een afwisseling aan landschappen uitgestrekte akkers, vochtige beemden, bloeiende boomgaarden, holle wegen, heuvelruggen van ijzerzandsteen en mysterieuze bossen. Leer over het rijke cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Geniet van lokale lekkernijen zoals streekbiertjes, fruit en vooral de heerlijke Hagelandse wijn.

Poëzie en rust in “onze tuin”

Hiëronymus van Alphen 1746-1803
Jantje zag eens pruimen hangen
Jantje zag eens pruimen hangen

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Blader door “Mijn moestuin” van Wim Lybaert bekend van De Columbus of geniet van voorleesboeken “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een dag vol avontuur.

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …