Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

Nieuws

.

Check de fiets op!

Ontdek de 12 mooiste plekken van Holsbeek…… en geniet

Sint-Pieters-Rode

Kasteelfeesten: 15 aug _ 18 augustus 2024
Expeditie Donjon en expeditie Werf: 08 mei 2024 _ 08sept 2024
Kampvuurconcerten: 17 mei _ 08 juni
Openwervendag: 26 mei 2024
Expeditie bos: 29 juni 2024 _ 8 sept 2024
Expeditie plus, wijnsafari Hageland: 06/april _ 07/okt 2024
Kasteelvanhorst.be

Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Op 500 meter van ons vakantiehuis staat de 1000 jaar oude kerktoren opgetrokken in ruwe, niet gezaagde ijzerzandsteen kom er zeker langs tijdens de Gobbelsrodewandeling.

pastorij

Ontdek verborgen schatten: Holsbeeks Broek

Duik in de prachtige Hagelandse vallei, van het betoverende Holsbeeks Broek met kronkelende paden waarlangs verrassende ontdekkingen staan te wachten. Een combinatie van inheemse heesters afwisselend met open ruimte en poelen. Ideale plaats voor de kamsalamander ook andere plant- en diersoorten, libellen, waterkevers, bunzing, sleedoornpage.


Wandelingen in de buurt van onze vakantiewoning

Chartreuzewandeling 6,9 km kom hier helemaal tot rust.
Dutselhoekwandeling 7 km acht bomputten een herinnering aan WO1
Lindenboswandeling 7,7 km een fraai wandelbos waar kinderen kunnen ravotten in de speelzones.
Beninksbergwandeling 4,3 km met een ver uitzicht over de Wingevallei.
Vlierbeekwandeling nabij Leuven 12 km

Levendig Leuven: kunst, geschiedenis en beleving

Altijd al binnen willen gluren in het atelier van Dieric Bouts? 16/02 tot 28/04/2024
Dit is je kans in het Museum M, ontdek je alles over de praktijk van Dieric Bouts aan de hand van zes iconische kunstwerken. Kom te weten hoe hij ze maakte, uit welke lagen ze zijn opgebouwd en hoe ze nu zo’n 500 jaar later gerestaureerd worden.
Info: Diericboutsfestival.be

Laat je verrassen door Leuven. Herbeleef herinneringen, ontdek kunst, geniet van gezellig winkelen of verken vier Leuvense abdijen. Begeef je naar de “langste toog van Leuven” op de Oude Markt of wandel langs de Vaartkom. Ontdek de transformatie van oude industrie naar een hippe innovatieve wijk. Ervaar de geuren in de Kruidtuin, neem deel aan levendige brouwerijrondleidingen en bewonder de kunstcollectie van M Leuven.

Abdij van ‘t Park
Met eeuwenoude grafstenen, mooie glasramen en een 15de-eeuws triomfkruis met bijhorende velum.
Plantenruildag 07/04/2024 De Vrienden van de Abdij van ‘t Park en de groendienst van stad Leuven organiseren hun plantenruildag geef plantjes gratis weg of ruil plantjes voor een ander soort.

De Witte molen in Aarschot

De molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn voltooid.


Witte molen

Image 1 of 2

Dompel je onder in het Hageland

Volg de 158 km lange lus van de Streek-Gr Hageland die je in 9 dag etappes door Vlaams-Brabant voert. Begin- en eindpunten zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Verwacht een afwisseling aan landschappen uitgestrekte akkers, vochtige beemden, bloeiende boomgaarden, holle wegen, heuvelruggen van ijzerzandsteen en mysterieuze bossen. Leer over het rijke cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Geniet van lokale lekkernijen zoals streekbiertjes, fruit en vooral de heerlijke Hagelandse wijn.

Poëzie en rust in “onze tuin”

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Blader door “Mijn moestuin” van Wim Lybaert bekend van De Columbus of geniet van voorleesboeken “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een dag vol avontuur.

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …