Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot

Streekproducten

Streekproducten, bier kaas, wijn, aardbeien, peren, asperges

Bier, wijn, pralinen, mosterd, koekjes….. en zoveel meer streekproducten zijn de ambassedeurs van Vlaams-Brabant.

Maak je kinderen, kleinkinderen enthousiast!

Kunstwerk aan de Chartreuze

Chartreuzewandeling: vertrek aan het labyrint in de Lindestraat 3220 Holsbeek, door het Chartreuzebos en de prachtige holle wegen tot aan het hekshuisje.

Wandelen langs het kasteel van Horst

Torensptits van het ksteel

De torenspits van de donjon van het kasteel van Horst werd afgenomen en kan je nu van dichtbij bekijken. De spits wordt nu twee jaar lang tentoongesteld op een platform in de kasteelvijver.

Vakantie in eigen land Speelbergwandeling

Speelbergwandeling

In de onmiddellijke omgeving van de vakantiewoning en zo dicht bij de stad Leuven. Je stapt door diepe holle wegen en je ontdekt het grillige landschap en de mooie vergezichten van het Lindenbos. Start: Sint-Kwintenkerk Martelerenplaats 1 3210 Linden 11 km

Bierarrangement

Aarschotse bruine

Hier in de streek kan je een heel jaar lang bier beleven in een van de brouwerijen of gedurende een fietstocht.
Rondleiding in Brouwerij De Vlier
Ga zeker ook eens langs in het Bruine “café” in Aarschot.
Proeverij Hof ten Dormaal, elke zaterdag van 14 tot 18 uur in de Caubergstraat 2 3150 Tildonk ( Rotselaar)

Ontpop je tot een echte held.

Een bezoek aan het Leuvense M is een onvergetelijke ervaring. Tijdens het gloednieuwe gezinsparcours ‘Helden van M’ speur je naar allerlei helden. Grote en kleine…….

Vlooybergtoren in Tielt-Winge

Vloybergtoren

Internationale erkenning voor architecturaal huzarenstuk in Het Hageland. Door de helling van de Vlooyberg staat men bovenaan op 20 meter boven de begane grond en geniet je van een adembenemend uitzicht over de streek. De zwevende trap uit roestvrij Cortenstaal kreeg het hard te verduren door vandalisme, maar is weer volledig hersteld.

Beleef “Het Laatste Avondmaal” van Bouts

Toerisme Vlaams-Brabant zet in op innovatieve beleving van kerkschatten. De twee belangrijkste werken in de volledig gerestaureerde Sint-Pieterskerk van Leuven van de Vlaamse Meester Dieric Bouts “Het Laatste Avondmaal” en “De Marteling van de Heilige Erasmus’ zijn nog steeds te zien, en hij schilderde de werken 560 jaar geleden.

Africa-Museum

Na vijf jaar renoveren is het Africa-Museum niet alleen een historische parel maar ook een gedurfd hedendaags architecturaal hoogstandje.
Er was voor architect Séfan Beel geen andere plaats mogelijk voor de indrukwekkende prauw dan de ondergrondse gang tussen het onthaalpaviljoen en het museum gebouw. De prauw is 23 m lang en weegt 3,5 ton

Kijk en doe-tocht door Belevingscentrum ’14-’18 Tildonk

Na grondige restauratie van het Urselinenklooster is nu de buitenomgeving aan de beurt. De geklasseerde historische serre, negentiende-eeuwse siervijver, Lourdesgrot en Mariakapel worden nu in hun oorspronkelijke staat hersteld.
Maak zeker een uitstap naar het belevingscentrum. De warme ontvangst- met napoleonsnoepjes van weleer en een ouderwetse kop koffie – neemt je meteen terug in de tijd. Jerome en Gustavine zorgen voor een reeks toffe uitdagingen voor de kinderen van 3 tot 6 jaar (Jerome) en van 7 tot 11 jaar (Gustavine) tijdens een ontdekkingstocht door het Belevingscentrum ’14-’18 Tildonk. Welke spelletjes speelden de kinderen tijdens de oorlogsjaren? Hoe was dat, op de vlucht gaan? Je komt het allemaal te weten. En in de Engelenburcht My Resto kan je trouwens lekker lunchen.

Onze tuin

Onze tuin: Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Kijk je liever in het boek “Mijn moestuin” van Wim Lybaert ( De Columbus ) of gebruik het voorleesboek na een dagje uit “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar.

Activiteiten in de buurt

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, wandelingen….