Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot

Streekproducten

Bier, wijn, pralinen, mosterd, koekjes….. en zoveel meer streekproducten zijn de ambassadeurs van Vlaams-Brabant.

Streekproducten, bier kaas, wijn, aardbeien, peren, asperges

Beleefbon

De beleefbon is verlengd tot en met 30 juni 2021

Beleefbon Vlaams-Brabant

Molens

De Witte Molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond die in 1914 door de Duitse troepen in brand werd gestoken. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn grotendeels voltooid en als alles verloopt zoals voorzien zal vanaf de zomer van 2021 de molen in werking zijn en open voor bezoekers.

Grenzeloos genieten van elke uitstap naar wind- en watermolens met de molenaar voorop. In “De Uitweg” logeer je bij de molenaar van de Gempemolen (Sint-Joris-Winge) en de Moedermolen (Gelrode). We geven onze gasten dan ook al te graag een geleid bezoek. Elke eerste zondag van de maand is de Gempemolen in de namiddag ook open voor vrij bezoek. De Broekemwandeling in het nabije wandelbos is een echte aanrader of speel je liever een partijtje golf in de buurt. Elke maandagnamiddag van april tot eind oktober is er tevens rommelmarkt op het “Gouden kruispunt” in Sint-Joris-Winge.


Moedermeule

Image 1 of 4

Vrijwillige molenaars, spelt, tarwe, maïs, malen elke zondag

Onze tuin

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Kijk je liever in het boek “Mijn moestuin” van Wim Lybaert ( De Columbus ) of gebruik het voorleesboek “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een heerlijk dagje uit.

Activiteiten in de buurt

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …