Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

Nieuws

Streekproducten

Bier, wijn, pralines, mosterd, honing, koekjes….. en zoveel meer streekproducten zijn de ambassadeurs van Vlaams-Brabant.

Streekproducten, bier kaas, wijn, aardbeien, peren, asperges

.

Wintertijd Leuven, da’s de gezelligste periode van het jaar. Zee van lichtjes, koopzondagen, kerstwandeling, beiaardconcert of kies je de expo: Je gelooft het nooit in de Abdij van Park www.wintertijdinleuven.be

Digitaal wandelen: surf naar toerismevlaamsbrabant.be/wandelapp en download de gratis Wandelknooppuntapp, klik op het knooppunt waar je wil starten en duid de knooppunten aan waarlangs je wilt wandelen ‘Klaar’

Holsbeek: vertrek aan ons vakantiehuis, heuvelachtige velden idyllische vergezichten,  holle wegen verleiden niet alleen elke wandelaar maar ook de kinderen.

Unieke koesterplek in de Hagelandse vallei: Holsbeeks Broek

Kronkelende wandelpaden waarlangs verrassende ontdekkingen staan te wachten. Een combinatie van bos en inheemse heesters, afgewisseld met open ruimte en 3 poelen. Ideale plaats voor de kamsalamander ook andere plant- en diersoorten, libellen, waterkevers, bunzing, sleedoorpage ………

Sint-Pieters-Rode: wandeltocht voor iedereen op maat slechts 4 km rond het kasteel van Horst de thuishaven van De Rode Ridder.
www.kasteelvanhorst.be

De Wijnbank een zitbank van 6 meter lang en 2,5 meter hoog staat op het hoogste punt van Houwaart in de Halderstraat/ Houwaartsebergweg, rust er even uit en geniet van een schitterend zicht op de omgeving.

Mountainbikeroute Pynnock, groene lus
Labyrint Chartreuze

Kortrijk-Dutsel (Holsbeek)

Op 500 meter van ons vakantiehuis staat de 1000 jaar oude kerktoren opgetrokken in ruwe, niet gezaagde ijzerzandsteen kom er zeker langs tijdens de Gobbelsrodewandeling.

pastorij

Ook in de buurt van de vakantiewoning:
Chartreuzewandeling 6,9 km kom hier helemaal tot rust.
Lindenboswandeling 7,7 km een fraai wandelbos waar kinderen kunnen ravotten in de speelzones.
Beninksbergwandeling 4,3 km met een ver uitzicht over de Wingevallei.

Wandelroute : met De Witte door Zichem
De 3.3 kilometer lange wandellus vertrekt aan het station van Zichem. Buiten aan “Het Loket” vind je ook het gratis doe-boekje. In de brochure ontdek je verschillende weetjes over Zichem? Je leest er bovendien leuke anekdotes uit het boek van de Witte en citaten van Ernest Claes. Tijdens de wandeling passeer je ook toffe spelletjes voor kinderen. Doe het renspel of speel je liever een spelletje kloempschieten? De wandelroute voert je langs de oevers van de Demer, De Maagdentoren terug naar het station.

De Plas van Rotselaar een enorme zandgroeve waar je nu kan zwemmen, surfen of zonnekloppen op het strand. Aansluitend een uitnodigend terras De Meander met lekker eet-en drankgelegenheid.

Baal: doe maar lekker stoer in het Sven Nys Cycling Center, afsluiten met een etentje in de pas geopende “De Kom” in Baal

Tielt- Winge: Beklim eens de Vlooybergtoren voor een fenomenaal uitzicht over het Hageland

Holsbeek: in de vroege ochtend al je lijn uitgooien voor een karper of forel aan de Blauwmolenvijvers, nadien genieten in de ijsjesbar.


Holsbeek: vertrek aan De Vlier brouwerij geniet van het  panoramisch zicht Kesselberg en terug naar de Brouwerij voor……….

Wist je dat hoevebrouwerij Hof ten Dormaal het bier Bouts brouwt, een Leuvens witbier op basis van verslagen van zo’n 600 jaar geleden.

Leuven verrast elke keer, herinneringen ophalen, kunst ontdekken, gezellig winkelen,  of fietsen langs vier Leuvense abdijen waaronder Abdij van Park met zeer oude grafstenen. Zet je aan de” langste toog van Leuven” de Oude Markt of wandel langs de Vaartkom. De oude industrie is geweken voor een hippe innovatieve wijk, snuif de geur op in de Kruidtuin, beleef de brouwerij in volle bedrijvigheid tijdens een rondleiding, bewonder de kunstcollectie van M Leuven.
Dieric Bouts festival van 22 september tot 14 januari , triptiek van Het Laatste Avondmaal, Maria in gebed, De val van de verdoemden. Dit alles is de perfecte reden om dit najaar Leuven te verkennen.  

De Witte Molen in Aarschot

De molen is gebouwd in 1920 op de plaats waar vroeger een houten windmolen stond die in 1914 door de Duitse troepen in brand werd gestoken. Tot begin de jaren vijftig van de vorige eeuw bleef hij functioneel, daarna werd het een horecazaak waar o.a. Rocco Granata zijn eerste optredens gaf. Langzaamaan verviel de molen . Na veel onderhandelingen en petities ving in 2018 de restauratie aan. De wieken zijn voltooid.


Witte molen

Image 1 of 2

De Streek-GR Hageland maakt een lus van 158 km en brengt je in 9 dagetappes door een ongeziene afwisseling aan landschappen in Vlaams-Brabant. Begin- en eindpunten van de dagetappes zijn goed bereikbar met het openbaar vervoer? Je beleeft het allemaal: eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, mysterieuze bossen. Je maakt kennis met het cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot. Kortom, alle troeven van het Hageland samen met de streekbiertjes, het heerlijke fruit en zeker de Hagelandse wijn wachten op je ontdekking.

Heverlee Abdij van Park

De abdijsite is openbaar domein en dus steeds toegankelijk. https://www.visitleuven.be/abdijvanpark Leuven

Leuven Sint-Pieterskerk

12 kunstschatten in de Sint-Pieterskerk van Leuven komen tot leven met een Hololens 2. Da’s een 3d-bril die extra beelden en animaties in je gezichtsveld projecteert. Figuren komen tot leven en kunstwerken die verder weg hangen, kun je met de bril van dichtbij en tot in detail bekijken.

Start met Golf

Wil je als beginner kennismaken met de golfsport? Gratis initiatieles op 6 km van onze vakantiewoning. Schrijf je in via www.wingegolf.be( klik op ‘START TO GOLF”

Onze tuin

Lievevrouwbedstro groeit al goed. Weet jij waaraan het plantje zijn naam dankt? Je komt alles te weten in ons kruidenboek in de woning. Kijk je liever in het boek “Mijn moestuin” van Wim Lybaert ( De Columbus ) of gebruik het voorleesboek “Verhalen voor gevoelige oortjes” voor kinderen vanaf 6 jaar na een heerlijk dagje uit.

Vijverconcerten, stokvisloting, voetmassage, braakballenpluisavond, sprookjeswandeling, …