Vakantiewoning in het Hageland in Vlaams-Brabant "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot in Vlaams-Brabant

300 km wandelplezier

Wandelknooppunt voor de deur

In het sfeervolle dorpje Kortrijk-Dutsel waar je  geniet van de natuur, de rust en de stilte ligt het wandelknooppunt 124 voor de deur van ons vakantiehuis. In de buurt van prachtige overschaduwde holle wegen, waaraan het Hageland zijn naam dankt. www.toerismevlaamsbrabant.be/catalogus/wandelingen/wandelingen

Avontuurlijke wandelroutes

 Chartreuze, Holsbeek

Chartreuzewandeling: stap door de grote zonnepoort in de Lindenstraat Holsbeek en betreed het Chartreuzebos. Laat je verwonderen door het labyrint van bruine ijzerzandsteen en de prachtige holle wegen tijdens deze 7,2 km lange wandeling, perfect om kinderen en kleinkinderen enthousiast te maken.

Wandelen of vissen langs het kasteel van Horst

De Rode Ridder strips
Kasteel van Horst torenspits op het water

Horstwandeling: bezoek de thuishaven van De Rode Ridder. Bewonder de afgenomen torenspits van de donjon momenteel tentoongesteld op een platform in de kasteelvijver. Ontdek deze 7,2 km lange wandelroute vol geschiedenis.

Ontdekkingen om de hoek

boshuisje, Speelbergwandeling agentschap natuur en bos, bos

Speelbergwandeling: geniet van de nabijheid van de stad Leuven tijdens deze route in de omgeving van ons vakantiehuis. Ontdek “Het bed van Napoleon” en het jachthuis met een speelzone voor kinderen gedurende 11,4 km

Natuurresevaat, Hoogland runderen, wandelen, Noorse fjordenpaarden, vissen, Blauwmolen

Beninksbergwandeling: bekijk het Hageland van bovenaf tijdens een wandeling door en rond het natuurreservaat. Ontmoet Schotse Hooglandrunderen en leer de Noorse fjordenpaarden van dichtbij kennen. Ook leuk: aan de visvijvers van de Blauwmolen kan je in alle rust je vislijn uitwerpen of een lekker ijsje smullen.

Ontdek de regio

Salomonszegel, Aronskelk, Daslook, Moerasspirea

Dutselhoekwandeling: laat je verrassen door de diversiteit van de omgeving. Van de Speelbergwandeling tot aan de Dutselhoekwandeling, elk pad biedt een unieke ervaring, of je nu zeldzame planten, de wilde aronskelk, salomonszegel, daslook, moerasspirea wil ontdekken, of gewoon wilt genieten van adembenemende uitzichten.
Holsbeek op z’n mooist. 6,8 km

Prachtige vergezichten

rust en natuur

Begin je avontuur bij de Sint-Catharina kerk en stap met het hele gezin door veldwegen, doorkruis akkers en geniet vooral van de adembenemende vergezichten tijdens de Gobbelsrodewandeling. Een ontdekkingstocht van 7,5 km vol panoramische pracht.

mooie vergezichten

Grenzeloos genieten

maalvaardig, Gempe, golf, Gouden kruispunt

Laat je verrassen tijdens de Broekemwandeling waar elk uitstapje naar wind- en watermolens een avontuur wordt. Logeer in “De Uitweg” bij de molenaar van de Gempemolen (Sint-Joris-Winge) en de Moedermolen (Gelrode) ontdek het wandelbos of geniet van een partijtje golf in de buurt. Mis de maandagse, van april tot eind oktober, rommelmarkt op het Gouden kruispunt niet.