Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot

2000 km fietsplezier

Even weg van de wereld, op een boogscheut van huis en zonder lange files. Ontvlucht er de drukte van de stad en geniet achter elke bocht van een nieuw en verrassend uitzicht. De toren van de St.-Catharinakerk dateert uit de 11 eeuw.

Provinciaal Domein Kessel-Lo, abdij Vlierbeek, De Rozenkrans

Provinciaaldomeinroute: kinderen kunnen in het provinciaal domein ravotten, klimmen, klauteren en zwemmen  in het openluchtploeterbad. Je weekend is niet compleet zonder een drankje in “Den Rozenkrans” aan de abdij van Vlierbeek. 15km

Demer, Dijle, Rock Werchter

Rock Werchterroute: we fietsen en genieten van een vlakke tocht door het Hageland. Rijden door de bossen en landelijke straatjes naar het Meer in Rotselaar. Wanneer je komt fietsen tijdens de zomermaanden, breng dan zeker je zwempak mee. We fietsen verder langs de Demer tot in Werchter, het mekka van de rockmuziek. 36 km

ambachtelijke brouwerij, tussenstop, 't Bruin Café, De Vlier

Bierroute: ideaal voor een lekkere route door het Hageland, geniet van een rondleiding in  “DeVlier” in Holsbeek, ga zeker ook eens langs in het Bruine “café” in Aarschot.
Proeverij Hof ten Dormaal, elke zaterdag van 14 tot 18 uur in de Caubergstraat 2 3150 Tildonk ( Rotselaar) 55km

Sven Nys, Balenberg, jeugdkampen,
Thibau

Balenbergroute: in het wiel van Sven Nys, de bekende veldrijder.
Haal je gratis spelpakket aan de balie van het Sven Nys Cycling Center en volg Thibau. Op tien plaatsen in en rond het bezoekerscentrum daagt hij je uit. De Opdrachten zijn telkens verschillend voor kinderen jonger en ouder dan 7 jaar. Geniet dan na in Eetcafé Velo op de bovenste verdieping. Maandag gesloten. 36 km

Even genieten van de mooie natuur Ursulinen klooster, Belevingscentrum Tildonk

Kijk en doe-tocht door Belevingscentrum ’14-’18 Tildonk: na grondige restauratie van het Ursulinenklooster is nu de buitenomgeving aan de beurt.
Maak zeker een uitstap naar het belevingscentrum.

Door de warme ontvangst- met napoleonsnoepjes van weleer en een ouderwetse kop koffie – ga je meteen terug in de tijd. Jerome en Gustavine zorgen voor een reeks toffe uitdagingen voor de kinderen van 3 tot 6 jaar (Jerome) en van 7 tot 11 jaar (Gustavine) tijdens een ontdekkingstocht door het Belevingscentrum ’14-’18 Tildonk. Welke spelletjes speelden de kinderen tijdens de oorlogsjaren? Hoe was dat, op de vlucht gaan? Je komt het allemaal te weten. Een virtueel stappenplan helpt mensen met nood aan structuur zich goed voor te bereiden. Dat zorgt voor minder stress en meer plezier. En in de Engelenburcht My Resto kan je trouwens lekker lunchen.

Tremelo, Jozef De Veuster, Damiaan

Damiaanmuseum: ontdek hier de wereld van Jozef de Veuster en fiets daarna langs Werchter en langs het recreatiedomein naar De Plas in Rotselaar.Geniet van een frisse duik in het natuurlijk water, echt iets voor waterratten.

sirius, zuiderse helling, Wezemaal

Wijnlandschappenroute: vertrek in onze vakantiewoning langs Horst met zicht op de wijngaarden.
Onderweg fiets je langs het centrum van de Hagelandse wijn en de vermaarde Vlooybergtoren. 45 km

Vlooybergtoren vergezicht, cortenstaal

De vlooybergtoren: heeft een internationale erkenning voor architecturaal huzarenstuk in Het Hageland. Door de helling van de Vlooyberg staat men bovenaan op 20 meter boven de begane grond en geniet je van een adembenemend uitzicht over de streek. De zwevende trap bestaat uit roestvrij Cortenstaal.

Mountainbikeroute Pynnock, groene lus, fietsknooppunt 29/42

Mountainbikenetwerk: voor wie de conditie wil verbeteren of behouden. Verschillende uitgestippelde routes zijn een leuke manier om er tussenuit te knijpen en de prachtige Hagelandse natuur te ontdekken vanop de fiets. Het Hageland bevat 525 km bewegwijzerde routes.
De woning ligt vlakbij fietsknooppunt 29/42