Vakantiewoning in het Hageland "De Uitweg"

Weekendje weg tussen Leuven en Aarschot

Even weg van de wereld, op een boogscheut van huis en zonder lange files. Ontvlucht er de drukte van de stad en geniet achter elke bocht van een nieuw en verrassend uitzicht. Volg een van de 24 fietsfiches van het fietsnetwerk Vlaams Brabant. 

Fietsnetwerk in Vlaams-Brabant, fietsplezier

Provinciaaldomeinroute: kinderen kunnen in het provinciaal domein ravotten, klimmen, klauteren en zwemmen  in het openluchtploeterbad. Je weekend is niet compleet zonder een drankje in “Den Rozenkrans” aan de abdij van Vlierbeek.

Demerroute:  fiets langs de Demer tot Werchter en de monding in de Dijle.

Bierroute: ideaal voor een lekkere route door het Hageland, geniet van een rondleiding in  “DeVlier” in Holsbeek en eindig met een  Aarschotse bruine.

ambachtelijke brouwerij, tussenstop, 't Bruin Café, bierenwandeling

Balenbergroute: in het wiel van Sven Nys, de bekende veldrijder.
Haal je gratis spelpakket aan de balie van het Sven Nys Cycling Center en volg Thibau. Op tien plaatsen in en rond het bezoekerscentrum daagt hij je uit. De Opdrachten zijn telkens verschillend voor kinderen jonger en ouder dan 7 jaar. Geniet dan na in Eetcafé Velo op de bovenste verdieping. Maandag gesloten.
Ontdek even verder de wereld van Jozef de Veuster in het Damiaanmuseum, fiets langs Werchter het mekka van de rockmuziek en het recreatiedomein De Plas .

Damiaanmuseum in Tremelo
Druivenstammen
Vergezicht op de berg van Wezemaal

Witte Goudroute: fiets door de bakermat van het witloof en bezoek het witloofmuseum. Ook het Sportimonium in Hofstade ligt op je weg en volg zeker met vlakke wegen het kanaal Leuven Mechelen.

Wijnlandschappenroute: Vertrek in onze vakantiewoning langs Horst met zicht op de wijngaarden.
Onderweg fiets je langs het centrum van de Hagelandse wijn en de Vlooybergtoren.

Mountainbikenetwerk: het Hageland bevat 525 km bewegwijzerde routes.

Mountainbike door Holsbeek

De woning ligt vlakbij fietsknooppunt 29/42.