Waar je ook voor kiest het wordt beslist je droomvakantie.

 

 

  hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort hoogste comfort
Geniet van een geschikt verblijf dankzij onze labels.
Fietsers welkom, verblijf met karakter, kindvriendelijk verblijf, unieke ligging op het platteland.
kinderen welkom karaktervolle woning Fietsers welkom rustige ligging

Brouwerij De Vlier zet op de tweede en vierde zaterdag van de maand zijn gezellig proeflokaal in Holsbeek open voor bezoekers, de rondleiding start om 15 uur.
12 en 13 september heeft er in het kasteel van Horst een kunstzinnig dansfeest plaats horstfestival. Het is een tweedaags dansfeest waar muziek, licht, architectuur en andere kunstvormen elkaar bestuiven. Jochem Daelman en Mattias Staelens kregen toestemming van de Vlaamse erfgoedorganisatie om hun feest in het beschermde monument te organiseren. Ben je jong van hart kom dan zeker af.
Nog iets jonger, kom je dan uitleven in het Horstatelier op 14 september.

21 September Opendeur in het slakkenhof te Langdorp.

Belevingscentrum '14-'18 in Tildonk "Mensen in de groote oorlog" Fietsroutes: Getelinie en Dijlelinie.

Provinciaal domein van Kessel-Lo

verliefd op Vlaams-Brabant Vlaams-Brabant genieten


28/09/2014 Dag van de hobbybrouwer in het CC Het Gasthuis (Gasthuisstraat 22 Aarschot) 016 564998
11 en 12 oktober Cultuurweekend in het Kasteel van Horst
Molen van Abdij van Park in Heverlee draait weer, rond 1129 schonk Godfried met de Baard, graaf van Leuven en hertog van Brabant, zijn jachtpark aan de norbertijnen die nog steeds de bewoners zijn van dit indrukwekkende gebouwencomplex.
Technopolis in Mechelen: De speeltuin voor iedereen die van techniek, wetenschappelijke proefjes en straffe weetjes houdt.
Planckendael Muizen: Hebben jouw kinderen geen geitje als huisdier? Een bezoek aan Planckendael brengt voor de "Bende van Vlieg" Soelaas.
Museum voor Natuurwetenschappen en "Babydieren" in Brussel: de vele levende en opgezette dieren, de dinoskeletten, de interactieve spelletjes en filmpjes maken dit museum zelfs nog leuker dan een dierentuin.

Horst

opening 6 april

Kasteel van Horst


Het Kasteel opende weer de poorten met een gloednieuw familieparcours, helemaal op maat van kleine ridders en jonge gravinnen! Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Of wat de kasteelbewoners vroeger aten & dronken? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten!   De kasteelbewoners door de eeuwen heen gunnen je in het familieparcours een avontuurlijke blik achter de muren van de burcht. Zoals Ridder Pynnock, die de stoere Donjon liet bouwen in de 15de eeuw. Zijn schildknaap Tijl neemt je mee achter de schermen van het officiële riddergebeuren. Ooit hoopt hij het blinkende harnas te passen dat nu nog steeds in de ridderzaal staat.   Kokkin Margriet zorgde voor heerlijke schotels voor de grote feesten van gravin Maria-Anna in de 17de eeuw. Van heinde en verre kwam de adel feesten in Horst. Kom jij ontdekken wat Maria-Anna voor hen in pacht had?   Maar de kasteelbewoners geven niet zomaar alle eeuwenoude geheimen en interessante weetjes prijs. Je moet ook zelf puzzelen, nadenken en doen. Toffe ontdekopdrachten voor kinderen, papa’s, mama’s, tantes, nonkels én grootouders. In juli en augustus kan je het kasteel bezoeken van woensdag tot en met zondag van 10u tot 17u.

Juli en augustus: Zoek de Schat van Vlieg in het Kasteel van Horst-schattentocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
15/8 + 17/8: Kasteelfeesten


 

  vdp

Kom zeker met je kinderen eens deelnemen aan een fantastisch familieparcours gedurende de grote vakantie. Wie droomt er niet van om als mooie prinses of stoere ridder tal van spannende avonturen te beleven? Dit alles op een boogscheut van onze vakantiewoning

zwaard Rode Ridder

Onderweg naar Flanders Fields

In de zomer van 1914, trok een leger van honderdduizenden Duistse soldaten door België. De app "Martelaarsteden" neemt u mee op een wandeling door Aarschot of Leuven, u krijgt telkens een foto van toen, naast een foto van dezelfde plek nu. Kies een aangepast programma uit de agenda en kom het terplaatse zelf ontdekken.

Oorlogsverleden herleeft in universiteitstoren.

Vanaf januari is de toren van de Leuvense Universiteitsbibliotheek permanent open voor iedereen. De trappen van de universiteitsbibliotheek, die na de oorlogsbrand heropgebouwd werd aan het Ladeuzeplein, leiden naar vijf verdiepingen met een eigen verhaal. Van de verwoesting van de eerste bibliotheek , over de golf van solidariteit, tot de wederopbouw van het gebouw. Boven aan de beiaard wacht een prachtig uniek panorama over de stad. Deze viertalige tentoonstelling werd verzorgd door Mark Derez van het universiteitsarchief. De toren zal elke dag geopend zijn van 10.00-17.00 uur behalve op dinsdag en donderdag: dan opent hij voor individuele bezoekers pas om 13.00 uur. Groepen zijn welkom op dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur mits reservatie.

Wil je Leuven verkennen instaleer dan de app: "City Walk" Leuven of "Martelaarsteden"

Museum M Ravage: kunst en cultuur in tijden van conflict.

Kersverse recreatie, city golfen in het Hageland.

Beleef in groep een onvergetelijke dag in, Aarschot of Leuven. Een gebrek aan golfervaring kan het plezier alleen maar ten goede komen.

Kunnen stenen zomaar iets vertellen?

De natuursteen geeft het Hageland zijn unieke karakter. Of het nu gaat over kwartsiet, gobertange, ijzerzandsteen, kom dit zelf ontdekken tijdens de natuursteenwandeling (8,5 of 13 km) de natuursteenfietstocht ( 15 km) of op de rug van een ezel of geocaching een originele fietstocht, een educatieve en actieve gezinsuitstap.
Wil je weten of de duivel voorgoed verdwenen is uit het Hageland, dan moet je dit zelf ontdekken tijdens de Riensteenwandeling. Als je durft.

genieten plezier vriendjes  

Toeristische autoroutes Hageland, ontdek al het moois wat het Hageland te bieden heeft.Aarschot,Bierbeek,Bekkevoort,Geetbets,Tienen magnifieke landschappen en vergezichten, wijngaarden, eeuwenoud erfgoed, oorlogsverleden,.....

Zythos bierfestivalkasteel van Horst

 

Broekemwandeling: 2de mooiste wandeling van Vlaanderen Vakantieland

Kristien Maes

Tijdens de maanden oktober, november en december zond de VRT in Vlaanderen Vakantieland een reeks reportages uit onder de titel “De mooiste wandelingen van Vlaanderen Vakantieland”. Kristien Maes maakte er een weekendje van en bezocht de molenaars op de Gempemolen. De Broekemwandeling (http://www.de-uitweg.be/Broekem.html) op het Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels werd door de kijkers als tweede mooiste wandeling geëvalueerd!

 

 vier op rij

 

Dichtbij en verrassend mooi.
Wandelkaart 'Hagelandse Heuvels' met 300km wandelplezier is gratis ter beschikking. Logeren in de Hagelandse heuvels is zoveel meer dan alleen maar slapen. Wie graag wandelt, is in de vakantiewoning 'De Uitweg' helemaal op zijn plaats. De bewegwijzerde wandelroutes en de afwisselende natuur zijn een lust voor elke wandelaar.

Samen met Nora, Gust en Lowie een zomer lang plezier met de zoektochten Emma, Jolien, Marie en Miel, ook zin in een kortbij vakantie? vriendje van Jommeke bij de familie Nijs  

Wijnroute

De zon in je glas.

Hagelandse wijn proeven in het bezoekerscentrum van WezemaalMolenbergher in Kortrijk-Dutsel Uilenberger

Voor wijnliefhebbers is het Hageland dé geknipte streek. De prachtige wijngaarden zijn zeker een bezoekje waard. Rondleidingen elke eerste en derde zondag van de maand. Laat je verrassen door de frisse smaak van Hagelandse wijnen op het terras in onze tuin. Begint het al te kriebelen? Neem dan een kijkje op: ..........
Of kies je voor een begeleide wandeling op de Wijngaardberg.
Of kies je voor een fietstocht, met het prachtige Kasteel van Horst in je rug fiets je de Hagelandse wijnstreek in. Rij op en af de wijnhellingen en geniet van het zuiders landschap. Je komt langs het bezoekerscentrum van de Hagelands wijn in Wezemaal en een aantal mooie wijngaarden. Kies één van de twee lussen  of combineer ze voor een hele dag fietsplezier. Dankzij de nieuwe fietsnetwerkkaart Vlaams-Brabant kan je eindeloos knooppunten combineren.

Maak je er graag een fietsweekendje van?

 

Uitstappen:

Oude Markt Leuven met de langste toog  
Leuven: de gezellige historische omgeving en de opeenvolging van 36 cafés met evenveel terrassen en evenveel verschillende karakters, maakt van de Oude Markt "de langste toog" de unieke terraslocatie bij uitstek. Dwars door Leuven.
Kanovaren op de Dijle door Leuven centrum. Je vertrekt aan het kasteel van Arenberg en komt aan in de Vaart Leuven Mechelen. De tocht duurt 2 uur of kies je voor SUP (Stand up Padding boards) van Betekom naar Werchter of een combinatie fiets kano tussen Aarschot Werchter.
Gegarandeerd een leuk uitje met familie of vrienden. Nieuw en zeer handig: mobiele website Vlaams-Brabant Groepsuitstappen in Vlaams-Brabant 2013 [PDF, 36 bladzijden., 3,42 MB]

Waar je ook voor kiest het wordt beslist je droomvakantie.
Grillig landschap
Diepe holle wegen en de mooie vergezichten maken het Linden- en Chartreuzenbos zeker het bezoeken waard. In beide domeinen zijn ook speelzones voor kinderen voorhanden.
Beschrijvende wandelfolder ligt in onze vakantiewoning.

Groepsuitstappen in Vlaams-Brabant, verrassend veelzijdig. Een super leuke dag.

streekwandeling in het wandelnetwerk

Streekwandelingen in Het Hageland.
Je wandelt toch ook mee door de Hagelandse veld- en boswegeltjes.
Alle wandelingen zijn op woensdag en starten om 14 uur.

 

Ontdek de natuur en het bier


knooppuntennetwerk

bbq zonnig terras zomerbloemen

 

De tuin van(H)Eden

poëzie in de tuin terras genieten doe je bij ons

 

 

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be