genieten met de ganse klas en de voorzitter van Levende Molens

 

Grenzeloos genieten van elke uitstap naar wind- en watermolens met de molenaar voorop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In De Uitweg logeer je bij de molenaar van de Gempemolen en de Moedermeule. We geven onze gasten dan ook al te graag een geleid bezoek. Tijdens je fietstocht in Noord-Hageland kan je ook deze molens een bezoekje brengen:

moedermeule

 

 

Zalig genieten op het terras van de Moedermeule: zin in stevige kost, een breugeliaanse schotel met ovengebakken boerenbrood, boekweitpannenkoeken of....bakharing. Breng dan zeker een bezoekje aan de Moedermeule in Gelrode.

 

waterrat aan de Gempemolen

 

Uitrusten aan De Gempemolen: In de brasserie van deze charmante watermolen in Sint-Joris-Winge kan je genieten van de recepten "van ons bomma".

biograan leergierige kinderen

 

Langdorp op windkracht, de Heimolen: Deze standaardmolen uit 1661 werd helemaal gerestaureerd met veel respect voor authenticiteit.

 

 

molenstenen

 

Met de fiets op ontdekking bij De molen van 't Dorp: Deze molen in Schaffen is één van de grootste standaardmolens in Vlaanderen.

vergezicht

 

 

Trappen en afstappen bij de Lindemolen: aan het provinciaal domein "De Halve Maan" in Diest kan je aan de Lindemolen uitblazen na een stevige zwempartij op een zomerse dag.

 

 

's Hertogenmolens: Dit molencomplex uit Aarschot biedt onderdak aan een gezellig, eigentijds restaurant. Deze molen, die recent helemaal gerenoveerd werd, was ooit het grootste watermolencomplex op de Demer.

oudemolen in Betekom picknick metstreekproducten

De Oude molen: Deze molen in Betekom is dé plaats om even uit te blazen bij een gezellige picknick.

Ondek al deze en nog veel meer molens bij Levende molens


Na onze molentocht genieten we verder in De Uitweg. Meer info....

 

Fietsnetwerk in Het Hageland genieten in de zomer en maar klauteren vakantiehuisje:tekening na onze wandeltocht
       

 

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be