Mountainbiken doorheen het Hageland.

 

 

Voor wie de conditie wil verbeteren of behouden.

Tresormannen voor hun mountainbiketocht

Verrassend mountainbiken, verschillende uitgestippelde mountainbikeroutes zijn een leuke manier om er even tussenuit te knijpen en de prachtige Hagelandse natuur te ontdekken vanop de fiets.

Pynnockroute: Holsbeek
Groene lus: 15 km vertrek aan de St-Mauruskerk, een neogotisch gebouw, we verlaten de verharde weg, rijden naast het kasteelpark van de familie Van Tilt, beklimmen het St.-Gertrudisbos en na de afdaling van de Meesberg beklimmen we via de Leming de Chartreuzeberg.

 

De vier heuvels: Rotselaar
Blauwe lus: langs de Demeroever komen we aan de Heikantberg, de eerste Hagelandse heuvel van het parcours. Langs brede onverharde wegen in dit bosrijk en heuvelend gebied gaat het naar de Middelberg die langs de oostflank beklommen wordt via een steil, smal zandpad. De terugkeer naar de startplaats verloopt via Wezemaal-dorp, een eeuwenoude lindendreef, een pad langs de Wingebeek en de Plas van Rotselaar.
Rode lus: het is een avontuurlijke en gevarieerde mountainbikelus rond en over de Beninksberg, een staatnatuurreservaat.

Demerlandroute: Aarschot
De lussen doorkruisen  Langdorp, Rillaar en Gelrode met de Moedermeule.

Niet alleen sportief Hageland maar.......gezellig bijkletsen.

Na een boekweitpannenkoek of een stevig stuk spek met boerenbrood verlaten we de afspanning van de Moedermeule.

Mountainbike mee iedere zondag met onze groep Mountainbike Pynnockroute  

Wil je de fietstochten ook maken? Een onvergetelijk weekend beleven? Je verblijf start op www.de-uitweg

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be