Zin in een heerlijk, onvergetelijk fietsweekend?Fietsen tussen de wijngaarden. Heerlijke ontspanning, gezonde inspanning

 

 

Wijnroute: Ontdek al fietsend de knooppunten in het Hageland.

Je houd het graag rustig kuierend door de vlakke, groene valleien van de Winge en de Demer. Of je gaat voor de sportieve uitdaging van de Hagelandse heuvels en laat je belonen met verrassend mooie uitzichten. Het Hageland en onze vakantiewoning  hebben alles in huis om je als fietser te bekoren .
Wat dacht je van een fietstocht langs de wijngaarden?  De heuvels van de ijzerzandsteen en het zachte klimaat leveren de beste wijn van het land.

fietsweekend in Het Hageland kasteel van Horst

 

Zomer en winter.

Kasteel van Horst deze prachtige middeleeuwse waterburcht kijkt als een baken uit over de streek. Het Wagenhuis  herbergt een fietscafé en bezoekerscentrum waar hier vind je alle informatie over de vele wandel- en fietsmogelijkhedenin de omgeving.

Sirius in Houwaart bij Limeau Regent gezond en toch ontspannend

 Op de zuidelijke flanken van de Houwaartseberg rijpen de druiven Regent, Léon Millot, Sirius.

Picknick tijdens ons tochtje op  het fietsnetwerk

Ook goed om weten :

er is altijd een zitbank of picknickplekje in de buurt.

Wijnkelder Stenemuur in Wezemaal Druivelaars Wijndegustatie in De Uitweg

In het bezoekerscentrum van Wezemaal leer je alles over het Hageland en zijn wijn.
Voor een bezoek aan een wijngaard of een echte wijndegustatie reserveer je best op voorhand.
Je sluit je heerlijke ontspanning  en je gezonde inspanning genietend af op ons zuiderterras met een heelijk glaasje Hagelandse wijn of fris biertje.

 

Familie Nijs - Uitweg 16 - 3220 HOLSBEEK (Kortrijk-Dutsel) - +32 (0)496 51 27 78 - wilfried.nijs@telenet.be - www.de-uitweg.be